MY SIZE
meten op het lichaam 

Benodigdheden
1 meetlint, 1 'vrijwilliger' en 10 minuten van je tijd.

BOORD
Deze meet je op door een meetlint om de hals te leggen. Je leest de maat af terwijl je één vinger tussen het lint en de hals houdt.

BORST
Haal het lint om de borst heen, net onder de oksels en lees de maat af. Tel hier ongeveer 6 to 14 centimeter bij op, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. 
Plus 6 = slim; plus 10 = standard; plus 14 = comfort

TAILLE
Leg het lint om de taille, net boven het bekken en lees de maat af. Tel hier ongeveer 6 tot 14 centimeter bij op, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
Plus 6 = slim; plus 10 = standard; plus 14 = comfort

RUGBREEDTE
Leg het lint van achteren boven op de schouders en bepaal hier de breedte van de rug. Voel waar de schouderkoppen zitten! 

MOUWLENGTE
Houd de arm ligt gebogen (45 graden) langs het lichaam en meet nu vanaf het punt van de schouder, tot daar waar de het manchet moet eindigen. Haal het lint langs de elleboog.

RUGLENGTE
De lengte van het rugpand bepaal je door te meten van onder de kraag tot onder aan de billen. Op die manier heb je voldoende lengte om je shirt in je broek te kunnen doen, zonder dat deze er telkens uit gaat.

MANCHET
Meet de omvag van je pols en tel daar 4 centimeter bij op. Stel: je meet een pols met een omvang van 18 centimeter, dan selecteer je bij de converter 22 centimeter.

Alle maten genoteerd? Om terug te gaan klik X in dit venster.